High performance team: 7 veje til at skabe et højtydende team

High performance team ⭐ | ✓ Se hvordan professionel teamudvikling øger jeres effektivitet! | ✓ Få 7 nøglekomponenter i et højtydende team her.

Forfatter: Jesper Arp-Hansen

High performance team

Sådan skaber du et high performance team!

I dette blogindlæg får du svar på, hvordan du skaber et high performance team – og hvordan målrettet og professionel teamudvikling kan hjælpe din medarbejdergruppe med at blive netop det: Et højtydende team!

Der er mange fordele ved at have et team med høj ydeevne. Nogle af disse fordele omfatter høj produktivitet – samt øget kreativitet og innovation.

Højtydende teams er mere end blot en samling af talentfulde enkeltpersoner. De er en sammenhængende enhed med klare mål, der kan udrette store ting.

Så hvordan skaber man et team med høj ydeevne?

Spring videre til de næste afsnit – og få svaret.

Rigtig god fornøjelse!

Et high performance team fejrer succesfuldt samarbejde
Det professionelle og højtydende teamsamarbejde: High performance teams er kendetegnet ved effektiv brug af teamets individuelle styrker til at supplere hinanden – hele vejen i jagten mod fælles mål.

Brug 3 min. og få ny viden: Bliv ekspert i hvad teamsamarbejde er her.

Kom succesfuldt i mål

Vælg professionel teamudvikling

Professionel teamudvikling er den sikreste vej, når du vil skabe et højtydende team, der i tæt og effektivt samspil leverer gode præstationer.

Teamudvikling er et målrettet forløb for hele teamet, som er skræddersyet specifikt til at skabe højt præsterende teams med klare mål.

Gennem teamudviklingsforløbet får teamets medlemmer de værktøjer og ressourcer, der er nødvendige for at arbejde effektivt sammen.

Formålet er at hjælpe teamet med at opnå succes ved fx at styrke motivation, produktivitet, kreativitet og innovation – og bidrage til at opbygge tillid, kommunikation og samarbejde mellem teammedlemmerne.

Godt samarbejde illustreres med knyttede hænder over et mødebord
Professionel teamudvikling: Kan på forskellige måder hjælpe både team og teamledere med at skabe større fælles forståelse, motivation, trivsel og høj produktivitet, nå sine mål og udnytte sit fulde potentiale.

Brug 3 min. og få værdifuld viden: Bliv ekspert i hvad teamudvikling er her.

7 veje til dig

Nøglekomponenter i et high performance team!

Det er ikke let at skabe et højtydende team – men det er bestemt indsatsen værd. Din vej til et high performance team omfatter følgende 7 nøglekomponenter:

  1. Definer teamets formål og mål: Det første skridt i skabelsen af et højtydende team er at definere teamets formål og mål. Det betyder, at alle på holdet forstår, hvorfor de er der – og hvad de skal gøre for at opnå succes.
  1. Fastsæt forventninger og normer: Når teamets formål og mål er defineret, er det vigtigt at fastsætte forventninger og normer. Det betyder, at der skal fastsættes standarder for adfærd og kommunikation, som hele holdet skal følge.
  1. Vælg de rigtige personer: Du bør også tilstræbe at have en blanding af personligheder på holdet, så alle kan bidrage med deres egne styrker og perspektiver.
  1. Fremme en følelse af ejerskab: Teammedlemmerne skal føle, at de er ejer af holdets ansvarsområder og succes. De skal være engagerede i teamets mål og være villige til at gøre det, der skal til for at nå dem.
  1. Opmuntre til feedback: Teammedlemmer skal kunne give og modtage konstruktiv feedback – og herved forbedre deres præstationer.
  1. Fremme kommunikation og samarbejde: Kommunikation og samarbejde er helt afgørende for et højt præsterende team, og teamets medlemmer skal kunne kommunikere og samarbejde effektivt – både internt og eksternt.
  1. Håndter konflikter effektivt: Konflikter er uundgåelige i ethvert team – men de skal håndteres effektivt, hvis teamet skal opnå en optimal team performance.
Et højtydende team viser fælles holdånd med hænderne
Udviklingsforløbet indeholder typisk: Person- og teamprofiler, en team performance model med indsigt i teamets udviklingsfaser kombineret med fællesskabende teambuilding aktiviteter. Disse elementer er ofte helt afgørende for udvikling af højt præsterende teams.

Brug 3 min. og styrk performance: Få hjælp til professionel teamudvikling her.

Bedre performance med målrettet teamudvikling

Undervejs i dette blogindlæg har du fået svar på, hvordan målrettet teamudvikling skaber high performance teams i virksomheder og organisationer – ligesom du har fået 7 nøglekomponenter i arbejdet med at blive et højtydende team.

Løft dit team til nye højder!

Vil du have hjælp til at sætte de 7 nøglekomponenter i kraft – og løfte dit team til nye højder?

Så er vi klar med et målrettet og professionelt teamudviklingsforløb – med afsæt i værdifuld læring, anerkendte metoder og solide værktøjer, der styrker effektiviteten og produktiviteten i dit team.

Kontakt osbliv ringet op her.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et højtydende team?

Et højtydende team – eller et high performance team – er en gruppe af medarbejdere, der effektivt arbejder sammen om at nå fælles mål.

Det gør det højtydende team ved at bruge deres individuelle styrker til at supplere hinanden og ved at arbejde sammen som et hold.

Du kan også læse om hvordan du skaber et højtydende team her.

Hvordan får man et højtydende team?

Man får et højtydende team med en målrettet indsats og et stort engagement – og processen omfatter følgende 7 nøglekomponenter:

1. Definer teamets formål og mål
2. Fastsæt forventninger og normer
3. Vælg de rigtige personer
4. Fremme en følelse af ejerskab
5. Opmuntre til feedback
6. Fremme kommunikation og samarbejde
7. Håndter konflikter effektivt

Du kan også læse om teamudvikling med 3 konkrete værktøjer til dig her.

Hvordan får man et team til at fungere?

Man får et team til at fungere ved at fastsætte forventninger og normer, udvælge de rette teammedlemmer, tilskyndelse til feedback, kommunikation og samarbejde, fremme teamets ejerskabsfølelse samt effektiv konflikthåndtering.

Du kan også læse om hvordan du skaber et højtydende team her.

Kilder og referencer

tricities.wsu.edu: Key Factors which Drive Performance (pdf)

quantumworkplace.com: Future of Work – 8 Characteristics

Wikipedia.org: Tuckman’s stages of group development

teamudvikling.dk: Skaber et stærkt fundament for holdånd og fælles succes.

iese.edu: How to lead

Bedøm: Klik på stjernerne

Gns. / 5. Antal:

Vær den første til at bedømme

Skriv en kommentar