Indhold
Trivsel på arbejdspladsen
Sådan skaber du glæde og trivsel på arbejdspladsen!
Den enkeltes trivsel på arbejdspladsen er afgørende for motivation og fremdrift. Når vi har det godt, er vi ganske enkelt mere tilbøjelige til at være engagerede og produktive i vores arbejde.
At skabe en følelse af fællesskab på arbejdspladsen giver fx den enkelte medarbejder mulighed for at fokusere på sit eget velbefindende – og føle sig støttet i at gøre det.
Du får viden om – og gode råd til – at skabe trivsel
I de næste afsnit får du viden om, hvorfor det er så vigtigt at have fokus på det psykiske arbejdsmiljø – og hvordan en trivselsmåling kan bidrage til at vende mistrivsel til arbejdsglæde.
Og så får du også 7 stærke tips til at øge trivslen på arbejdspladsen!
Rigtig god fornøjelse!
Brug 3 min. og få 6 faktorer: Få viden om hvad der skaber arbejdsglæde her.
Psykisk arbejdsmiljø
Fokus på det psykiske arbejdsmiljø: Det betaler sig at øge trivslen!
Det er utrolig vigtigt, at såvel ledelse som medarbejdere har fokus på at bidrage til et positivt psykisk arbejdsmiljø og øget arbejdsglæde – det er ganske enkelt et fælles ansvar!
Forskning har nemlig vist, at det psykologiske arbejdsmiljø er helt centralt for vores trivsel, sundhed og arbejdsglæde.
Et godt psykisk arbejdsmiljø stiller forskellige krav til alle arbejdspladser – og kan ikke opnås uden inddragelse af arbejdsgiver, ledelse og medarbejdere. Det er derfor vigtigt, at alle tager ansvar for deres egen trivsel og trivslen hos medarbejdere og kollegaer.
Læs hvordan en trivselsmåling kan bidrage til at forebygge stress, sygefravær og opsigelse – og glem ikke de 7 råd til at skabe større arbejdstrivsel!
Brug 3 min. og få ny viden: Få et bedre teamsamarbejde med teambuilding her.
Trivselsmålinger
Trivselsmålinger forebygger: Undgå sygemelding og opsigelse
For både ledere og medarbejdere kan en trivselsmåling være et værdifuldt redskab til at få indsigt i trivslen på arbejdspladsen – eller manglen på samme!
Undersøgelsen giver fx oplysninger om, hvordan medarbejderne oplever deres arbejdssituation og konkret adfærd i afdelingen. Og hvad ledelsen kan gøre for at forbedre arbejdsmiljøet og skabe en mere effektiv arbejdsplads i trivsel.
Trivselsmålingen og den efterfølgende analyse vil også identificere potentielle problemer, der kan opstå i fremtiden. Fx manglende effektivitet, utilfredshed med jobbet eller lederen, stress, sygefravær eller udbrændthed.
Det er derfor vigtigt, at alle medarbejderne deltager i undersøgelsen – og at trivselsmålinger gennemføres med jævne mellemrum.
Brug 3 min. og få 7 konkrete råd: Bliv ekspert i at løfte dit teamwork her.
Øget effektivitet
Øg dine medarbejderes trivsel: Boost effektiviteten
En af de vigtigste faktorer for mange arbejdspladser er øget effektivitet – og her kan god trivsel blandt medarbejderne gøre en kæmpestor forskel!
Når den enkelte medarbejder har det godt, er medarbejderen typisk også langt mere engageret og produktiv – ligesom mistrivsel, stress og sygefravær minimeres.
Det er derfor vigtigt, at skabe en arbejdsplads som trives. Med gode relationer, plads og tid til at løse opgaven, fokus på at give konstruktiv feedback og anerkendelse.
Ja, hvor medarbejderne føler sig støttet i at tage vare på egen trivsel og fysisk sundhed.
Og det hele begynder med det psykologiske arbejdsmiljø!
Brug 3 min. og få de 5 bedste bud: Se forslag til teambuilding aktiviteter her.
7 stærke tips til dig
Forebyg dårlig trivsel: 7 veje der forøger den enkeltes trivsel i hverdagen
Som lovet får du her 7 gode råd, der med garanti bidrager til bedre trivsel på arbejdspladsen – og forebygger, at dårlig trivsel nedbryder arbejdsmiljøet, glæden og muligheden for at opnå resultater:
1. Lær dine medarbejdere at kende
En af de vigtigste ting, du kan gøre for at øge trivslen på arbejdspladsen, er at lære dine medarbejdere at kende. Hvad der interesserer dem, hvad der stresser dem – og hvad der giver dem energi.
På den måde kan du bedre give feedback og støtte de enkelte medarbejdere i deres arbejde – og skabe en arbejdsplads, der trives og fungerer for alle!
2. Skab en følelse af fællesskab
En stærk fællesskabsfølelse kan gøre en stor forskel for medarbejdernes velbefindende.
Det kan hjælpe både leder og medarbejdere til at føle sig støttet, forbundet og værdsat – og mindske følelsen af isolation, angst og stress. Kort sagt: Hav fokus på fællesskabet og den gode kommunikation på arbejdspladsen!
3. Opmuntre til sunde vaner
Du bør fremme sunde vaner på arbejdspladsen – fx med regelmæssige pauser, sund mad og motion. Opmuntre medarbejderne til at passe på deres fysiske sundhed – og skabe en arbejdsplads-kultur, der støtter en sund livsstil.
4. Skab tid til sjov
Glem ikke at have det sjovt i det daglige arbejde! Latter og leg er en effektiv måde til at vække positive følelser, reducere stress, opbygge relationer og forbedre dine medarbejderes trivsel.
5. Kom i kontakt med naturen
At tilbringe tid i naturen kan være enormt gavnligt for vores velvære. Så få mest muligt ud af din arbejdsplads og tilskynd dine kollegaer til at komme ud i den friske luft – selv om det kun er i et par minutter!
6. Fremme balancen mellem arbejdsliv og privatliv
En sund balance mellem arbejdsliv og privatliv er afgørende for medarbejdernes trivsel. Opmuntre medarbejderne til at holde regelmæssige pauser, bruge deres ferie og tage fri, når de har brug for det.
7. Støt mental sundhed
Endelig er det vigtigt at huske, at mental sundhed er lige så vigtig som fysisk sundhed. Så sørg for, at du støtter dine medarbejderes mentale velbefindende – og henvis dem til professionel hjælp, hvis de har brug for det.
Brug 3 min. og få 7 solide tips: Læs om holdånd på arbejdspladsen her.
Brug 3 min. og få 3 super tips: Læs om teambuilding øvelser i naturen her.
Gør noget
Styrk dit trivselsarbejde allerede i dag
Du har nu læst om trivsel på arbejdspladsen – og om hvorfor trivslen blandt medarbejdere og kollegaer er afgørende for effektivitet og gode resultater.
Desuden har du fået 7 gode råd til at skabe en stærk trivselskultur på din arbejdsplads – eller forbedre den eksisterende.
Mangler du eksperthjælp?
Har du brug for eksperthjælp til at sætte skub i den gode trivsel i netop din afdeling eller dit team – fx med en sjov og fællesskabende teambuilding-dag?
Vi har ekspertisen og de gode idéer – lad os starte en uforpligtende dialog!
Kontakt os i dag – bliv ringet op her.
Bliv ringet op
Få et gratis opkald fra:
Martin, GoTeam.dk
Vi taler om dine ønsker og behov
Du modtager et konkret oplæg
Vi tales ved om lidt
Opkaldstider: Alle hverdage 9-17.
FAQ
Ofte stillede spørgsmål
Hvad er trivsel på arbejdspladsen?
Trivsel på arbejdspladsen er et begreb, der bruges til at beskrive en persons tilstand i sit arbejdsmiljø.
Fokus er på medarbejdernes psykiske og fysiske velbefindende snarere end blot på sikkerhed eller arbejdsglæde.
Du kan også læse om trivsel på arbejdspladsen her.
Hvordan opnår man trivsel på arbejdspladsen?
Man opnår trivsel på arbejdspladsen ved at sikre gode arbejdsvilkår og lønninger – ligesom fokus skal være på at skabe et arbejdsmiljø, der fremmer medarbejdernes motivation, arbejdsglæde og trivsel.
Du kan også læse om trivsel på arbejdspladsen her.
Hvorfor er trivsel på arbejdspladsen vigtig?
Trivsel på arbejdspladsen er vigtig, fordi den kan have en direkte indvirkning på den enkeltes motivation, produktivitet og generelle arbejdsglæde.
Dårligt velbefindende kan føre til øget stress, fravær og endda til afskedigelse.
Du kan også læse om trivsel på arbejdspladsen her.
Hvad er god trivsel på arbejdspladsen?
God trivsel på arbejdspladsen er medarbejdernes oplevelse af stor arbejdsglæde og tilfredshed.
Medarbejdere, der trives på arbejdet, har typisk mulighed for at udvikle sig og vokse professionelt, føler sig værdsat af deres arbejdsgiver og har en god balance mellem arbejdsliv og privatliv.
Du kan også læse om trivsel på arbejdspladsen her.
Hvad er dårlig trivsel på arbejdspladsen?
Dårlig trivsel på arbejdspladsen er kendetegnet ved lave niveauer af arbejdsglæde og tilfredshed blandt medarbejderne.
Medarbejdere, der er utilfredse på deres arbejde, kan føle sig undervurderet, være fanget i deres job og have en dårlig balance mellem arbejdsliv og privatliv.
Dårlig trivsel på arbejdspladsen kan føre til øget stress, fravær og endog afskedigelse.
Du kan også læse om trivsel på arbejdspladsen her.
Kilder og referencer
forbes.com: The Future Of Work Is Employee Well-Being
cipd.org: Understand the links between work, health and wellbeing
mckinsey.com: Well-being in the Workplace
uml.edu: Well-being at Work – New Innovations and Good Practices (pdf)
haiilo.com: Employee Wellbeing and How to Launch a Wellbeing Program
Tak for et fint indlæg 🙂