Fællesskab: Få 10 tips til at styrke arbejdsrelationerne!

Fællesskab ⭐ | ✓ Om arbejdsfællesskabet og hvorfor det er vigtigt! | ✓ 10 tips til at styrke fællesskab på arbejdspladsen! | ✓ Læs med her.

Forfatter: Morten Christensen

Fællesskab

Derfor skal fællesskabet styrkes og plejes på arbejdspladsen!

Fællesskab på arbejdspladsen er vigtigt af mange forskellige årsager – til gavn for både medarbejder og virksomhed.

For det første kan det forbedre kommunikationen og samarbejdet mellem medarbejderne. For det andet kan et stærkt kollegialt fællesskab føre til øget medarbejdermoral og større trivsel for den enkelte medarbejder.

Endelig kan et sundt og godt fællesskab på arbejdspladsen fremme en følelse af tilhørsforhold og stolthed over virksomheden. Alle disse faktorer kan øge produktiviteten og rentabiliteten for virksomheder.

Du får 10 stærke tips til at styrke jeres kollegafællesskab

I dette blogindlæg får du hele 10 gode råd til at styrke kollegaskabet på din arbejdsplads – så spring videre til næste afsnit.

Rigtig god fornøjelse!

Teamwork og fællesskab på arbejdspladsen
Fællesskab: Skal styrkes og plejes på enhver arbejdsplads, fordi et godt fællesskab – eller kollegaskab – er afgørende for trivsel, kreativitet og produktivitet.

Brug 3 min. og få 7 super tips: Bliv ekspert i trivsel på arbejdspladsen her.

10 råd til dig

Fællesskab og arbejdsliv: 10 gode råd til et stærkt kollegaskab!

Et godt kollegafællesskab i medarbejdernes daglige arbejdsliv er vigtig, fordi det fx kan gøre arbejdspladsen sjovere, forbedre kommunikationen og samarbejdet – og øge den generelle arbejdsglæde.

Et stærkt fællesskab kan også føre til øget produktivitet og kreativitet. Faktisk har undersøgelser vist, at glade medarbejdere som trives socialt og fagligt på arbejdspladsen, både er mere produktive og kreative.

Det betaler sig derfor at opbygge, dyrke og styrke fællesskabet blandt medarbejderne – som kollega og leder – og til formålet får du her 10 tips:

Et high performance team fejrer succesfuldt fællesskab og samarbejde
Skab et stærkere fællesskab: Brug de 10 konkrete tips til at styrke de kollegiale arbejdsrelationer i din organisation – og forbedre arbejdsmiljø og teamwork.

Brug 3 min. og få 7 super råd: Styrk gejsten med disse arbejdsglæde øvelser!

1. Opmuntre medarbejderne til at mødes uden for arbejdstiden

Du kan med fordel opmuntre medarbejdere til at mødes med hinanden uden for arbejdstiden – og her lære hinanden bedre at kende i en afslappet atmosfære. Dette kan sagtens gøres uformelt, fx ved at arrangere drinks efter arbejde, gå til koncerter eller dyrke motion sammen.

2. Planlæg arrangementer på tværs af virksomheden

Du bør bidrage til at planlægge arrangementer og firmaevents på tværs af virksomheden, der fremmer teambuilding og sammenhold. Det kan være alt fra en sommergrillfest til en underholdende og lærerig teambuilding dag med sjove øvelser.

3. Anerkend og fejr medarbejdernes præstationer

Du skal anerkende og fejre medarbejdernes individuelle og kollektive præstationer. Det kan fx gøres med en ordning med “månedens medarbejder” eller offentlig anerkendelse på teammøder.

4. Opmuntre medarbejderne til at engagere sig i filantropi

Du kan opmuntre medarbejderne til at engagere sig i filantropi – fx ved at arrangere velgørenhedsdage eller ved at sponsorere et hold til en sponsoreret gå- eller løbetur til fordel for et godt formål.

5. Afholde regelmæssige sociale arrangementer

Du bør afholde regelmæssige sociale arrangementer, fx i form af en årlig sommerfest og firmajulefrokost, som alle medarbejdere inviteres til. Det er en god måde at fremme holdånden og sammenholdet på.

Brug 3 min. og få genial inspiration: Få 7 super sjove selskabslege her.

6. Skab bedre muligheder for social interaktion i det daglige

Du bør medvirke til at skabe flere muligheder for social interaktion i arbejdstiden. Du kan fx oprette fællesområder, hvor medarbejderne kan holde pauser og have socialt samvær.

7. Opmuntre medarbejderne til at dele hobbyer og interesser

Du bør opfordre medarbejderne til at dele deres hobbyer og interesser med hinanden. Det kan fx gøres ved at oprette hobbyklubber eller interessegrupper på arbejdspladsen.

8. Fremme en sund livsstil

Du kan fremme en sund livsstil blandt medarbejdere ved fx at organisere sportshold eller tilbyde rabatter på medlemskab af fitnesscentre.

9. Opmuntre medarbejderne til at være mentorer for hinanden

Du bør tilskynde mere erfarne medarbejdere til at være mentor for og støtte mindre erfarne medarbejdere. Dette kan være med til at udvikle en følelse af fællesskab og samhørighed i teamet.

10. Opmuntre til at give feedback – og handle på det

Du bidrager til et positivt arbejdsmiljø i udvikling, når du opmuntrer medarbejderne til at give feedback om, hvad der ville gøre arbejdspladsen mere behagelig og fællesskabsorienteret. Gør derefter noget ved feedbacken for at vise, at du er engageret i at opbygge et stærkt fællesskab på arbejdspladsen.

Selvportræt over høj vinkel som svar på; Hvad er et godt team?
Et godt fællesskab på arbejdspladsen: Kan være afgørende for medarbejdernes motivation, tilfredshed og produktivitet på arbejdspladsen.

Brug 3 min. og få 10 super tips: Bliv ekspert i at skabe et godt samarbejde nu.

Styrk kollegaskabet

Boost det kollegiale fællesskab

Du har netop læst om fællesskab – og fået 10 konkrete råd til at styrke kollegaskabet på din arbejdsplads.

De 10 råd er blot nogle af de ting, du som kollega eller leder kan gøre for at opbygge, pleje og styrke netop jeres kollegafællesskab – og herved forbedre kommunikation og samarbejde, samt den generelle arbejdsglæde i din organisation.

Kontakt os for eksperthjælp

Når du vil have hjælp til at skabe en mere fællesskabsorienteret arbejdsplads, kan du med fordel kontakte os i GoTeam.

Vi er eksperter i teambuilding, teamudvikling og firmaevents – og kan hjælpe dig med at give jeres kollegiale fællesskab et boost.

Start med at kontakte osbliv ringet op her.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor skal man styrke fællesskab på arbejdspladsen?

Man skal styrke fællesskabet på arbejdspladsen, fordi det kan forbedre kommunikationen og samarbejdet mellem medarbejderne.

Derudover kan et stærkt kollegialt fællesskab føre til øget arbejdsglæde, medarbejdertrivsel og produktivitet.

Du kan læse mere om fællesskab med 10 tips til at styrke arbejdsrelationer her.

Hvordan styrker man det kollegiale fællesskab?

Man styrker fx det kollegiale fællesskab ved at tilskynde medarbejderne til at mødes uden for arbejdstiden, skabe muligheder for socialt samvær og anerkende og fejre medarbejdernes præstationer.

Du kan læse mere om fællesskab med 10 tips til at styrke arbejdsrelationer her.

Kilder og referencer

randomdots.co: Why Workplace Community is The Heart of Employee Engagement

myhubintranet.com: 10 Sure-Fire Ways To Build A Strong Community At Work

kanepartners.net: Why a Sense of Community in the Workplace Is Vital

forbes.com: Three Steps To Create Community In The Workplace

Bedøm: Klik på stjernerne

Gns. / 5. Antal:

Vær den første til at bedømme

Skriv en kommentar