Kommunikationsøvelser: 8 gode grunde til at bruge øvelserne!

Kommunikationsøvelser ⭐ | ✓ 8 grunde til at bruge kommunikationsøvelser på arbejdspladsen! | ✓ 6 genveje til gratis øvelser! | Læs med her.

Forfatter: Steffen Andreasen

Kommunikationsøvelser

Derfor nytter det at bruge kommunikationsøvelser!

Kommunikationsøvelser er metoder og redskaber, der hjælper mennesker med at lære at kommunikere mere effektivt med hinanden.

Øvelserne omfatter ofte en form for rollespil, så deltagerne kan øve sig i forskellige kommunikationsstrategier i et sikkert og kontrolleret miljø.

Du får værdifuld viden og genveje til populære øvelser

I dette blogindlæg får du 8 gode grunde til, hvorfor kommunikationsøvelser giver mening at bruge – ligesom du får 6 genveje til effektive og populære øvelser, som alle er designet til at styrke kommunikation på arbejdspladsen.

Rigtig god fornøjelse!

Kollegaer laver kommunikationsøvelser i en rundkreds
Kommunikationsøvelser: Kan hjælpe dig og dit team med at udvikle et fælles sprog og forståelse af kommunikationsbegreber – og forbedre jeres evne til at lytte til andre.

Brug 3 min. og få konkret viden: Lær om dårlig kommunikation her.

8 gode grunde

Kommunikationsøvelser giver mening: 8 grunde til at bruge dem!

Gode og effektive kommunikationsøvelser er designet til at hjælpe dig og dit team med at kommunikere mere effektivt med hinanden.

Nedenfor får du 8 gode grunde til, hvorfor disse øvelser i allerhøjeste grad giver mening at bruge til at styrke kommunikationen på din arbejdsplads:

1. Forbedrer kommunikationsfærdigheder

Den første og mest indlysende grund til at bruge kommunikationsøvelser er at forbedre kommunikationsfærdighederne. Gennem disse øvelser lærer deltagerne, hvordan de bedre kan udtrykke sig, forstå andre og løse konflikter.

2. Reducerer stress

En anden god grund til at bruge kommunikationsøvelser er, at de kan hjælpe med at reducere stress. I dagens hurtige verden er vi ofte så fokuserede på at få tingene gjort, at vi glemmer at kommunikere effektivt med vores omgivelser.

Det kan føre til misforståelser og spændinger på arbejdspladsen. Kommunikationsøvelser kan være med til at minde os om vigtigheden af effektiv kommunikation og bidrage til at mindske stress i processen.

3. Opbygger tillid

Effektiv kommunikation er grundlaget for tillid. Kommunikationsøvelser kan hjælpe med at opbygge tillid ved at lære deltagerne at være mere åbne og ærlige over for hinanden.

4. Fremmer samarbejdet

Et godt samarbejde kræver god kommunikation. Her kan målrettede øvelser være med til at fremme samarbejdet ved at lære deltagerne at kommunikere og arbejde bedre sammen mod fælles mål.

Brug 3 min. og få en genial samarbejdsøvelse: Læs om Chain Reaction her.

5. Reducerer konflikter

Når kommunikationen er effektiv, er der færre konflikter. Kommunikationsøvelser kan bidrage til at reducere antallet af konflikter ved at lære deltagerne at udtrykke sig klarere og forstå andre bedre.

6. Øger kreativiteten

Kreativitet kræver effektiv kommunikation. Hvis teammedlemmerne ikke kan kommunikere effektivt med hinanden, vil de have svært ved at være kreative sammen.

Her kan kommunikationsøvelser bidrage til at øge kreativiteten ved at lære teammedlemmerne, hvordan de bedre kan udtrykke deres idéer og lytte til andre.

7. Fremmer teambuilding

Kommunikationsøvelser kan være med til at fremme teambuilding ved at give teammedlemmerne en chance for at lære hinanden bedre at kende – og lære at kommunikere og samarbejde effektivt med hinanden.

8. Forbedrer problemløsningen

Problemløsning kræver effektiv kommunikation. Hvis teammedlemmerne ikke kan kommunikere effektivt med hinanden, vil de have svært ved at løse problemerne sammen.

Kommunikationsøvelser kan bidrage til at forbedre problemløsningen gennem fælles kreativitet og konstruktiv dialog.

4 kollegaer laver kommunikationsøvelser voksne i skoven
Mennesker er sociale dyr: Det betyder, at vi fx indgår i sociale fællesskaber gennem kommunikation. Fungerer kommunikationen på arbejdspladsen, styrker det også arbejdsmiljøet og vores arbejdsglæde.

Brug 3 min. og få 12 fantastiske råd: Bliv ekspert i at give god feedback nu.

6 øvelser til dig

Tag en genvej: 6 gratis og sjove kommunikationsøvelser

I dette afsnit får du en nem og enkel genvej til hele 6 gratis og sjove kommunikationsøvelser, som du med fordel kan bruge til at forbedre jeres teamwork.

Inden I går i gang med øvelserne, skal alle vide, at I er samlet af én grund: I skal øve jer i at forbedre jeres kommunikationsevner i et godt og trygt fællesskab!

Hvordan I hver især gør det, og hvem der vinder, er ikke så vigtigt. Det, der virkelig betyder noget, er udvikling og gode grin, som fx kan bringe vanskelige samtaler fra hverdagen ind på et mindre stressende område:

Bare kom i gang: Grib disse 6 udviklende og sjove øvelser

1. gratis kommunikationsøvelse: Farlig forfrysning

2. gratis kommunikationsøvelse: Blind-tegning

3. gratis kommunikationsøvelse: Snørklet snak

4. gratis kommunikationsøvelse: 3 sandheder og 1 løgn

5. gratis kommunikationsøvelse: En krone for dine tanker

6. gratis kommunikationsøvelse: Sjov firmatur

Kollegaer dyrker den gode kommunikation på arbejdspladsen
Når I styrker jeres kommunikation: Udbyttet er stort – heraf fx bedre kommunikationsfærdigheder, færre konflikter, øget kreativitet og forbedret problemløsning i teamet.

Brug 3 min. og få 6 gode råd: Forebyg samarbejdsvanskeligheder her.

Løft kommunikationen

Styrk jeres interne kommunikation: Gør det selv eller få hjælp her!

Du har i dette blogindlæg fået en introduktion til kommunikationsøvelser – som metode og redskab til at hjælpe mennesker med at kommunikere mere effektivt med hinanden. 

Dertil har du fået 8 gode grunde til, at kommunikationsøvelser giver rigtig god mening at bruge – efterfulgt af 6 genveje til gode og populære øvelser, der forbedrer kommunikationen i et arbejdsfællesskab.

Når du har brug for hjælp…

Når du har brug for eksperthjælp til at facilitere målrettede og virkningsfulde øvelser, der styrker din og teamets kommunikation – så hold dig ikke tilbage med at kontakte os.

Vi glæder os til at tale med digbliv ringet op her.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er kommunikationsøvelser?

Kommunikationsøvelser er metoder og redskaber, der hjælper mennesker med at lære at kommunikere mere effektivt med hinanden.

Øvelserne omfatter ofte en form for rollespil, så deltagerne kan øve sig i forskellige kommunikationsstrategier i et sikkert og kontrolleret miljø.

Læs mere om kommunikationsøvelser med 8 grunde til at bruge dem her.

Hvilke typer kommunikationsøvelser findes der?

Der findes mange forskellige typer af kommunikationsøvelser – og blandt de mest populære finder du:

• Blind-tegning
• Snørklet snak
• 3 sandheder og 1 løgn

Du kan også finde 6 gratis kommunikationsøvelser her.

Hvorfor bruge kommunikationsøvelser?

Der er mange gode grunde til at bruge kommunikationsøvelser på arbejdspladsen. Her er 8 af de vigtigste:

1. Forbedrer kommunikationsfærdigheder
2. Reducerer stress
3. Opbygger tillid
4. Reducerer konflikter
5. Fremmer samarbejdet
6. Øger kreativiteten
7. Fremmer teambuilding
8. Forbedrer problemløsningen

Læs mere om kommunikationsøvelser og 8 grunde til at bruge dem her.

Kilder og referencer

positivepsychology.com: 15 Communication Exercises and Games for the Workplace

futurumcareers.com: Ten simple games to improve your communication skills

myva360.com: 9 Communication Exercises for Teams That Actually Work

trainingcoursematerial.com: Communication skills activities

mindtools.com: Six Ways to Improve Communication Skills

Bedøm: Klik på stjernerne

Gns. / 5. Antal:

Vær den første til at bedømme

Skriv en kommentar