Dårlig kommunikation: 10 eksempler fra arbejdslivet her!

Dårlig kommunikation ⭐ | ✓ Forstå den dårlige kommunikation → 10 eksempler fra arbejdslivet! | ✓ Hjælp til god kommunikation! | Læs med her.

Forfatter: Morten Christensen

Dårlig kommunikation

Hvad betyder dårlig kommunikation?

Hvad er en dårlig kommunikation egentlig – og hvad kan konsekvenserne være for os selv og andre?

Dårlig kommunikation refererer til enhver form for kommunikation, der ikke opfylder sit formål – eller ikke opfattes korrekt af modtageren.

Den dårlige kommunikation kan omfatte uklarhed, misforståelser, utilstrækkelig information eller en total mangel på kommunikation.

Du får viden om konsekvenserne af dårlig kommunikation

I dette blogindlæg får du viden om konsekvenserne af dårlig kommunikation – her i form af 10 gode eksempler fra arbejdslivet.

Desuden får du hjælp på vejen til at skabe effektiv, positiv og klar kommunikation.

Du har nemlig selv et kæmpestort ansvar for at bidrage til en effektiv og god kommunikation – hvad enten det drejer sig om at kommunikere i privatlivet eller i arbejdslivet. Så hvad venter du på?

Rigtig god fornøjelse!

Dårlig kommunikation er ødelæggende
Dårlig kommunikation kan også defineres ved dens modsætning: Effektiv kommunikation. Kort sagt er effektiv kommunikation fra afsender til modtager en succes i forhold til sit formål – mens dårlig kommunikation ikke når dette formål.

Brug 3 min. og få 6 gode råd: Forebyg samarbejdsvanskeligheder her.

10 eksempler til dig

Eksempler på dårlig kommunikation i arbejdslivet

Vi ved alle, hvordan det føles, når kommunikation går galt – uanset om vi modtager frustrerende eller forvirrende beskeder – eller om vores egne forsøg på at få vores synspunkter igennem falder til jorden.

Det er almindelige symptomer på kommunikationsproblemer – og i de næste afsnit får du 10 eksempler på den dårlige kommunikation i arbejdslivet:

Kvinde oplever kommunikationsproblemer på arbejdspladsen.
Dårlig og manglende kommunikation: Kommunikationsproblemer skal altid tages alvorligt – og forebygges, før de spreder sig – og håndteres, når de opstår!

Brug 3 min. og få 6 løsninger: Læs om kommunikationsproblemer her.

1. Fører til misforståelser og frustration

Den dårlige kommunikation fører ofte til misforståelser og stor frustration, fordi budskabet enten ikke er klart nok – eller forstås helt anderledes end det, der var hensigten.

Det kan være frustrerende for begge parter – og fører ofte til konflikter.

2. Medfører fejl og mangler

Kommunikationsproblemer kan medføre fejl og mangler, fordi vigtige oplysninger ikke videregives korrekt – eller slet ikke videregives.

3. Skader relationer

Uanset om det er med vores kolleger, kunder eller klienter, kan dårlig eller manglende kommunikation skade de relationer, som vi er afhængige af, for at kunne udføre vores arbejde godt.

4. Tegn på et negativt arbejdsmiljø

En undersøgelse fra University of Manchester viste, at medarbejdere, der ikke føler, at deres stemme bliver hørt, er mere tilbøjelige til at lide af stress, angst og depression.

Dette er typisk et tegn på et negativt arbejdsmiljø.

5. Reducerer produktiviteten

Kommunikationsproblemer i virksomheder fører ofte til nedsat produktivitet, da det tager længere tid at få tingene gjort, når vi kommunikerer ineffektivt.

Brug 3 min. og nedbryd silotænkningen: Få super sjove chain reaction her.

6. Sænker moralen

Når vi kommunikerer dårligt med hinanden, kan det sænke moralen og føre til en følelse af nedvurdering – fordi vi ikke føler os set, hørt og forstået.

7. Hindrer beslutningstagning

Hvis beslutninger ikke kommunikeres klart, kan det være svært at føre dem ud i livet – og det kan have en afsmittende negativ effekt på produktiviteten.

8. Forårsager stress og konflikter

Når kommunikationen går galt, betyder det, at vi ikke arbejder så effektivt sammen, som vi kunne. Det kan føre til stress og konflikter i en travl hverdag – og heraf dårlig trivsel på arbejdspladsen.

9. Problemer grundet manglende klarhed

Manglende klarhed er et almindeligt problem i kommunikationen – uanset om det er en e-mail, der er for lang og forvirrende – eller en præsentation, der er fuld af jargon og tekniske termer.

10. Skaber forvirring og kaos

Den dårlige kommunikation kan skabe forvirring og kaos, fordi modtagerne ikke er sikre på, hvad de skal gøre – eller hvem der er ansvarlig for hvad.

Dette kan føre til spild af tid og kræfter samt frustration, stress og manglende motivation.

Brug 3 min. og få 6 genveje til gratis øvelser: Få kommunikationsøvelser her.

To kollegaer oplever dårlig kommunikation, konflikt og samarbejdsproblemer
Konsekvenserne af kommunikationsproblemer: Kan være store – både privat såvel som på arbejdet. Husk dog, at du selv har et ansvar for at skabe effektiv, klar og konstruktiv kommunikation.

Brug 3 min. og få værdifuld viden: Bliv ekspert i hvad fællesskab er her.

Du har selv et ansvar!

Skab en effektiv, klar og positiv kommunikation

Du og alle os andre har et stort ansvar for at skabe en effektiv, klar, positiv og respektfuld kommunikation. Men hvordan gør du det?

Her findes der en række spilleregler for den gode kommunikation, som du med fordel kan lære at kende og følge – klik på linket nedenfor.

Brug 3 min. og få 13 tips: Bliv ekspert i kommunikation på arbejdspladsen nu.

To kollegaer arbejder med sund feedbackkultur
Prioriter den gode kommunikation i arbejdslivet: Fordelene er nemlig rigtig mange – fx større trivsel, øget produktivitet, lavere stressniveau og konflikter samt bedre kollegaskab.

Brug 3 min. og få 12 gode tips: Sådan skaber du en sund feedbackkultur!

Få skræddersyet eksperthjælp

Når du er begravet i kommunikationsproblemer

Du har i dette blogindlæg fået defineret, hvad en dårlig kommunikation egentlig dækker over – og fået viden om konsekvenserne af den dårlige eller manglende kommunikation gennem 10 eksempler fra arbejdspladsen.

Ikke alle dårlige og fastlåste kommunikationsmønstre kan ændres med 5 eller 10 gode råd i et blogindlæg.

Løs problemerne – få eksperthjælp her!

Ofte kræver en effektiv løsning på kommunikationsproblemer mere målrettede og professionelle redskaber. Det gælder også for den dårlige kommunikation i arbejdslivet.

Her hjælper GoTeam hver dag medarbejdere og teams i hele landet – med at forstå hinanden bedre – og heraf styrke kommunikationen.

Redskaberne er leg og læring i form af faglig teambuilding og viden om forskellige persontyper – og hvorfor netop det virker, tager vi hjertens gerne en snak med dig om.

Kontakt osbliv ringet op her.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en dårlig kommunikation?

Dårlig kommunikation refererer til enhver form for kommunikation, der ikke opfylder sit formål – eller ikke opfattes korrekt af modtageren.

Den dårlige kommunikation kan omfatte uklarhed, misforståelser, utilstrækkelig information eller en total mangel på kommunikation.

Læs mere om dårlig kommunikation med 10 eksempler fra arbejdslivet her.

Hvad kan medføre dårlig kommunikation?

Der er mange forhold, der kan medføre dårlig kommunikation – fx forskellige personlighedstyper, forskellige kulturelle baggrunde og forskellige kommunikationsstile.

Læs mere om dårlig kommunikation med 10 eksempler fra arbejdslivet her.

Hvad er konsekvenserne af dårlig kommunikation?

Konsekvenserne af dårlig (og manglende) kommunikation er fx nedsat produktivitet, lavere moral, hindret beslutningstagning, stress og konflikter.

Læs mere om dårlig kommunikation med 10 eksempler fra arbejdslivet her.

Hvilke eksempler på dårlig kommunikation er mest udbredte?

De mest udbredte eksempler på dårlig kommunikation er uklarhed, forvirring og kaos.

Dette kan føre til manglende motivation, spild af tid og kræfter, frustration, stress og dårlig trivsel.

Læs mere om dårlig kommunikation med 10 eksempler fra arbejdslivet her.

Kilder og referencer

simpplr.com: The Causes & Effects of Poor Communication in the Workplace

leaders.com: Lack of Communication and How to Identify and Fix It At Work

yourthoughtpartner.com: Effects of Poor Communication (with Solutions)

powerdms.com: Ways to Fix Poor Communication in the Workplace

Bedøm: Klik på stjernerne

Gns. / 5. Antal:

Vær den første til at bedømme

Skriv en kommentar